All FriEndS

أصدقاء للأبد
 
الرئيسيةس .و .جبحـثالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 طريقــة عمل"المكرونه بالباشاميل" !!

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ملك
مشرفة
مشرفة
avatar

عدد الرسائل : 519
العمر : 27
تاريخ التسجيل : 30/04/2009

مُساهمةموضوع: طريقــة عمل"المكرونه بالباشاميل" !!   السبت فبراير 13, 2010 9:19 pm

المكرونه بالباشاميل
................

المقادير المطلوبة:

- مكرونة مسلوقة
- صلصة الباشميل
- لحمة مفرومة معصجة
- جبنة موزاريلا مبشورة





والآن لعمل اللحمة المعصجة نستخدم:
- بصلة مفرومة
- لحمة مفرومة
- حبة طماطم مفرومة
- صلصة طماطم
- فصين ثوم مدقوقين (هناك من لا يفضل استخدام الثوم)
- ممكن خضار مشكلة وأنا هنا استخدمت ذرة مفرزنة (هناك من لا يفضل استخدام الخضار أو الذرة)
- ملح وفلفل أسود وبهار



طريقة عمل اللحمة:
نسخن الزيت عالنار ثم نضيف البصل المفروم ونقلب قليلا إلى أن يذبل لونه



نضع اللحمة فوقه ونقلب جيدا



تترك إلى أن يتغير لونها إلى اللون البني ثم نضيف الثوم ونقلب
(تذكرة هناك من يفضل ألا يستخدم الثوم)



تضاف قطع الطماطم وتقلب جيدا



تضاف الذرة (أو الخضار) ونقلبها وتترك إلى أن تذبل الطماطم
(تذكرة هناك من يفضل ألا يستخدم الخضار أو الذرة)



ثم نضيف الصلصة




تترك على النار إلى أن تتسبك وتصبح جاهزة





لعمل البشاميل نحتاج إلى:
- كوب طحين تقريبا 7 ملاعق كبيرة
- لتر من الحليب أي تقريبا أربع أكواب
- مكعبين ماجي
- زبدة
- ملح وفلفل أسود وبهارات



نضيف الطحين مع الحليب عالبارد



يوضع على النار و نحركهم بالمضرب السلك إلى أن يذوب الطحين تماما و يختفي



بعد أن يسخن بقليل نضيف الماجي والملح والفلفل الأسود والبهارات وطبعا لا نتركها أبدا بل نستمر بالتحريك حتى لا تتكتل



نضيف الزبدة



نستمر بالتحريك إلى أن يثخن قوام البشاميل هكذا



ترفع من على النار
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ملك
مشرفة
مشرفة
avatar

عدد الرسائل : 519
العمر : 27
تاريخ التسجيل : 30/04/2009

مُساهمةموضوع: رد: طريقــة عمل"المكرونه بالباشاميل" !!   السبت فبراير 13, 2010 9:21 pm

و الآن التطبيق (وضعها في الطبق)

اللحمة جاهزة والبشاميل جاهز والمكرونة خلاص اتسلقت


نضع المكرونة المسلوقة في طبق عميق أو قدر ونضيف فوقها نصف كمية البشاميل



نقلب المكرونة مع البشاميل جيدا حتى يمتزجوا وممكن إضافة القليل من الجبنة الموزاريلا معها



نحضر صينية الفرن وندهنها بقليل من الزبدة ونغطي قاع الصينية و الحواف بالبقصمات



نضيف طبقة من المكرونة



ثم نفرد فوقها اللحمة



ثم طبقة المكرونة الثانية



و نغطيها تماما



ثم باقي صلصة البشاميل هكذا



نوزع الجبنة الموزاريلا المبشورة فوقها



ندخلها فرن ساخن لمدة نصف ساعة أو أكثر إلى أن تتحمر الأطراف



نفتح الشواية و نحمر الوجه




نتركها تبرد شوية قبل التقطيع حتى لا تهترئ أثناء التقطيع




تقطع




و تقدم مع السلطة







بالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
rere
مستشار ادارى
مستشار  ادارى
avatar

عدد الرسائل : 737
الموقع : في اي قلب يحبني
تاريخ التسجيل : 03/04/2009

مُساهمةموضوع: رد: طريقــة عمل"المكرونه بالباشاميل" !!   الأحد فبراير 14, 2010 3:21 am


واااااااااااو
باين عليها كده طعمها حلو
دي اكلتي المفضله

تسلم ايدك يا ملك

----- التوقيع -----




 

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
رشروشة
مدير تنفيذى
مدير تنفيذى
avatar

عدد الرسائل : 474
العمر : 28
تاريخ التسجيل : 08/05/2009

مُساهمةموضوع: رد: طريقــة عمل"المكرونه بالباشاميل" !!   الأحد فبراير 14, 2010 4:06 am



والله انتى جوعتينى يا ملك

بس بجد تسلم ايدك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Mr Zizo
رئيس منتديات أصدقاء للأبد
رئيس منتديات أصدقاء للأبد
avatar

عدد الرسائل : 932
العمر : 27
تاريخ التسجيل : 06/03/2009

مُساهمةموضوع: رد: طريقــة عمل"المكرونه بالباشاميل" !!   الأحد فبراير 14, 2010 6:18 am



طيب انتى جوعتينى ع راى رشروشة
مفيش بقى أى حاجة لا كدا ولا كدا


ولا انتم بتيجوا تجوعونا وخلاص
هههههههههه


لا بجد ميرسى ع المجهود يا ملك

----- التوقيع -----
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://only4you.ahlamontada.com
ملك
مشرفة
مشرفة
avatar

عدد الرسائل : 519
العمر : 27
تاريخ التسجيل : 30/04/2009

مُساهمةموضوع: رد: طريقــة عمل"المكرونه بالباشاميل" !!   الإثنين فبراير 15, 2010 12:11 am



ميرسى ريرى ورشروشة وزيزو ع المرور والردود الجميلة

حاضر يا زيزو هسيبلك حتة
بس أهم حاجة

تعد الجمايل بقى

أصلها كترت اوى وخايفة لا تتنسى
هههههههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
loveprincess
المشرف العام
المشرف العام
avatar

عدد الرسائل : 532
العمر : 28
تاريخ التسجيل : 03/04/2009

مُساهمةموضوع: رد: طريقــة عمل"المكرونه بالباشاميل" !!   السبت فبراير 20, 2010 4:39 pm

حلوة اوي ياملك

على فكرة بحبها اوي

تسلم ايدك يا قمر

----- التوقيع -----
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
jordan
عضو مميز
عضو مميز
avatar

عدد الرسائل : 190
العمر : 29
تاريخ التسجيل : 22/02/2010

مُساهمةموضوع: رد: طريقــة عمل"المكرونه بالباشاميل" !!   الجمعة مارس 12, 2010 6:23 am

انا بحب المكرونه بالباشاميل ..ا.......و..........ي...
تسلم ايدك على الطريقة دي يا ملك

شكرا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقــة عمل"المكرونه بالباشاميل" !!
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» حديث "المنبت لا أرضاً قطع ولا ظهراً أبقى"
» الكشف عن اسرار لوحة"الموناليزا
» "وأنزلنا الحديد فيه بأس شديد ومنافع للناس" محاضرة لدكتور زغلول النجار(معلومات هامه جدا ياريت كله يدخل للاستفاده)
» لطلبة السنة الثانية حقوق محاضرات في مقياس "الإلتزامات (قانون مدني)"
» قصة ماروكو الاردنية " قصة غير شكل" تابعوها معي!!!

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
All FriEndS :: منتدى عالم حواء :: مطبخ حواء-
انتقل الى: